Fotoğrafsız Tarifler 12: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye:)

Bu kurabiye bayatlamıyor nedense:))) Ben de çözemedim. Geçen hafta sonu yaptığım kurabiyeleri hala yiyoruz :)) İşin sırrı sirkede belki de. Fotoğraflamıştım aslında ama bulamadım bilgisayarın içinde. Bulursam eklerim. Ama zaten çok kolay bir tarif. Azıcık hamur yoğurmuşluğunuz varsa kıvamını hemen alıyor hiç uğraştırmadan toparlanıyor:)


Sirkeli Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 çay bardağı elma sirkesi
175 gr tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un (2 su bardağı yetiyor)
istenirse bir miktar beyaz peynir de rendelenip karışıma eklenebilir. ama 4. gün bayatlaması kaçınılmaz tabii:)

üzerine: susam ya da çörek otu
1/2 çay bardağı sıvı yağ ve yumurtanın sarısı

Yapılışı:

Yumurtanın beyazıyla sarısı ayrılır. Beyazı büyükçe karıştırma kabına dökülür. Sırasıyla tuz, şeker, elma sirkesi, kabartma tozu, baharatlar ve tereyağı elle karıştırarak birbirine kaynaştırılır. İstenirse peynir eklenir. Üzerine un azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle inceltilerek halka şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı fırça yardımıyla sürülür. Susam veya çörek otu serpilir. 

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk pişirilir. (Üzeri kızarana kadar)
Soğuyunca hava almayan kapta saklayın. 10 gün kadar taze kalabiliyor:)

Bu kasvetli kış gününde hemen yapın. Sıcak sıcak çayınızı demleyin:) 

Ağızda dağılan kurabiyelerinize kavuşun:))

AFİYET OLSUNNN:))))))


Yorumlar

Popüler Yayınlar