FOTOĞRAFSIZ TARİFLER SERİSİ -10 ŞİŞKO BÖREK

Annemle bu böreğe bu adı verdik. Soğuduktan sonra bile dolgun kaldığı için:) "Banyolu Börek" de deniyormuş. Komşumuzdan öğrendiğim bu tarifi paylaşayım sizinle.

MALZEMELER:

3yufka
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
3yemek kaşığı süt
250gr beyaz peynir
istendiği kadar maydonoz

YAPILIŞI:

Yufkaları 2ye katlayıp 3parmak genişliğinde boyuna şeritler kesiyoruz. Kestiğimiz şeridi 2ye katlı şekilde alıp  bir yüzüne boydanboya fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz. Şeridi TEKRAR 2 kat yapıp arasına 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyduktan sonra muska şeklinde katlıyoruz(önce çaprazdan üçgen atıp diğer köşeye doğru katlanarak gider). En son uçlarını bir damla suyla ıslatıp kapatıyoruz. Derince bir kabın içine muskaları diziyoruz. Tüm yufkalar sarıldıktan sonra üst üste yığdığmız kabı akan suyun altına tutuyoruz. Su muskaların üzerini geçince musluğu kapatıyoruz. Bekletmeden kabı çevirip suyu boşaltıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye muskaların fazla suyunu sıkıp(şekli bozulmayacak şekilde) yerleştiriyoruz. Yumurtayı sütle inceltip iyice çırpıyoruz. 2yemek kaşığı sıvı yağı karışıma döküp fırça yardımıyla muskaların üzerine sürüyoruz. Çörekotu serptiğimiz börekleri önceden ısıtılmış 180derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkardığımızda soğusa bile puf puf görünen lezzetli böreklerimiz olucakk:)))

!!!!!Benim tercihim börekleri biraz daha minik yapıp çerez gibi dipsosa bulayarak maç izlerken yemek:) Kahvaltıda ayrı güzel:) İçindeki malzeme zevkinize kalmış. Az kavrulmuş kıymaya bir avuç kırık ceviz karıştırıp harç yaparsanız da lezzetinden yenmez. Benden söylemesi;)

AFİYET OLSUNNN!

Yorumlar

Popüler Yayınlar