FOTOĞRAFSIZ TARİF-8 TİRAMİSU

Herkesin tiramisusu kendine güzel. Benimki de bana has bir tarif. Katıp karıştırmayı severim. Riskli tariflerle de uğraşmadım şimdiye kadar. Bu tarif hiç denemeyenler için risksiz bir tarif:) Deneyin bakalımm:)


TİRAMİSU

Malzemeler:

1paket kedidili bisküvi
3yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı Ev yapımı vişne likörü(isteğe bağlı)
1su bardağı su
1buçuk su bardağı bitter damla çikolata
750 ml süt
3yemek kaşığı un
2yemek kaşığı mısır nişastası
8yemek kaşığı toz şeker
1yumurta
1 paket labne peyniri
2yemek kaşığı süzme yoğurt
Vanilya

YAPILIŞI:
KREMASI:
Sütü, şekeri, unu, nişasta ve vanilyayı tencereye koyun. Topak olmayacak şekilde sürekli karıştırarak orta ateşte 25 dk pişirin. Karışım bu sırada katılaşacak. Göz göz olunca altını kapatın. Yumurtayı başka bir kapta iyice çırpıp sıcak kremaya dökün. Çok hızlıca karıştırın ki yumurta pişmesin.
Labneyi ve yoğurdu SICAK kremaya ekleyin. Mikserde orta hızda 5dk çırpın. Hiç topak kalmayacak şekilde su gibi akışkan olmayan bir kıvamda olması gerek.(çok yoğun da olmayacak) Mikseri tencerenin dibine değdirmemeye çalışın.Kremayı soğumaya bırakın. Kaymaklanmaması için soğurken arada bir karıştırın.

Krema soğuduktan sonra, çok kaynar olmayan nescafeli suya 2yemek kaşığı likör karıştırıp bisküvileri çok su emmeyecek kadar batırın. Fazla suyu süzüp borcamın dibine sık aralıklarla yerleştirin. Tabanı tamamen kapladıktan sonra kremanın yarısını üzerine dökün. Damla çikolataları serpiştirin. Üzerine tekrar kedidili bisküvileri çok su çekmeden sıkıp yerleştirin. Kremanın sulanmaması gerekli! Kalan kremayı da borcama döktükten sonra üzerini düzleyip buzdolabına yerleştirin. 1 gece bekledikten sonra ertesi gün üzerine isterseniz kakao eleyip, isterseniz çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUNN!!!!



Yorumlar

Popüler Yayınlar