Yapı Fuarı 2012 İzlenimlerim

Her yıl mayıs ayının en önemli etkinliği bu bence. Yıllar önce çok angarya gelirdi gitmek: yol uzak, gezilecek çok yer var, mutlaka her standtan broşürdü, varsa numuneydi almak, torbalara istiflemek ve sadece tek bir hall dan elinde 2 torbadan az çıkmayı başaramamak :/ Yıllar geçti saydıklarım hiç değişmedi hala enaz 10 kg broşür yığını yüklenmeden çıkamıyorum ama bakışım cidden değişti.Fuar nasıl gezilmeli onu öğrendim mesela. Kısa önerilerde bulunayım kendimce:

1- Girerken mutlaka yerleşim planları alınıp öncelikler belirlenecek.
2- Yanınızda mutlaka çekçekli çanta götürülecek. Bu en önemli kural.
3- Bol fotoğraf çekin.
4- Firma yetkilisini boş anında hem de anlatmaya hevesli yakaladıysanız kaçırmayın. her firmanın uzmanlıkları farklı olduğundan okulda öğrendiğinizden çok daha değerli verilere sahip olursunuz. ukalalık yapma fırsatı hiç tepilmez :)))))
5- İlk gün gitmek her zaman daha eğlencelidir. En ağır buğur misafirler ilk gün gelir. Girişte izdiham yaşanır. En iyi şovlar o gün için yapılır. İzzet ikram boldur. Fuar mankenlerinin kalitesi bile yüksektir :)Eğer öğrenciyseniz çok kalabalık olacağından hiç umursanmayabilirsiniz.
6- Asla tüm fuarı gezmeye 1 gün yetmez.
7- Kitapevi kısmını boş geçmeyin. Çok ciddi indirimler olabiliyor. Eğer arabanız yoksa benim yaptığım gibi en ağırından seçmemeye özen gösterin bel sağlığınız açısından:)
8- Rahat ayakkabı giyin. YANINIZDA AĞIRLIK YAPACAK EŞYA GÖTÜRMEYİN.
9- Mimar tanıdıklarınız varsa yanınızda kartvizit bulundurun. Bazı firmalar kartvizit gördüklerinde sınır tanımıyorlar:)))))
10- Beyaz ayakkabı giymeyin:))))) Tamamen kişisel bir öneri. Geçen yılki fuarda bir firmanın verdiği battal boy kırmızı bez torba yerlerde süründükçe ayakkabımın her yerini boyamıştı. NEFRET ETMİŞTİM!
11- Okul gezisindense bireysel gitmeyi tercih edin daha çok yararlanırsınız. Zaman kısıtlaması ya da insanlara uyma gibi dertleriniz olmadığından rahat olursunuz.

Bu yıl 7- 8- 9 nolu hall lara bayıldım. Kendimi kaybettim. Ürün çeşitliliği açısından fazlasıyla tatmin oldum. Gitgide daha kullanışlı ürünleri görmek çok daha hoş. Ama bazı ürünlerin fiyatlarını görünce dudak uçuklamıyor değil:)))))) Okuyanlar arasında ilk kez gidecek olan çıkarsa önerilerime kulak vermesi yararına olacaktır:)))))) İlginiz varsa mutlaka gidin.YA DA TADİLATA GİRİŞMEDEN ÖNCE ;) Bu kadar çok ürün yelpazesini başka yerde  birarada göremezsiniz:))))


Yorumlar

Popüler Yayınlar