FOTOĞRAFSIZ TARİF 6 - Brownie

"Eurovision sonrası düş kırıklığı" vakasından sonra bi brownie iyi gelir. Sabah havaalanına elimde brownimle mi gitsem  Can'a ellerimle mi yedirsem:) Afiyet bal şeker olsa ... Çok üzüldüm çok. 7. lik asla layık değildi onun için. İlk 5'e bile razıyken ben. Sağlık olsun şu saatten sonra ama İsveçli oryantal kılıklı kadından nefret ettim. Şarkı desen vasat ötesi bir Celine Dion şarkısını andırıyordu sadece. Neysee tarife geçeyim en iyisi:))))) Bu tarif en favori ve sevilen tarifim. İster kare borcamda ister muffin kalıplarına bölüştürün. Yiyenler garanti bayılacak.

BROWNİE

Malzemeler:


3yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı dolusu nescafeli su (kaynar olmayacak!!! ölçü : 2 yemek kaşığı kahve + 1 subardağı sıcak su. iyice karıştırdıktan sonra soğutup öyle eklenecek)
100gr. kakao
3 bardak un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
1çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri doğranmış ceviz(bol olsun isteyen daha ekleyebilir)

Yapılışı:

Derince bir kapta yumurtalarla şeker iyice çırpılır.
Kakao elekten geçirilip karışıma eklenir. Mikserle topak kalmayıncaya kadar karıştırılır.
Yağ ve ılınmış nescafeli su karışıma dökülür. Dikkatlice mikserin en düşük ayarında çırpılır.
Mikseri sabit tutmaya dikkat edin.
(Kitchen aid'e sahip olanlar çok şanslı:)
Her yere sıçrayıp ortalığı batırabilir. 
Bayağı sulu bir karışım olacak. 
Topak kalmayıncaya kadar çırpılan karışıma un azar azar 1 bardak olarak 3 seferde eklenir.
Vanilya ve kabartma tozunu 2. seferde ekledikten sonra iyice karıştırın.

Kıvamı kek kıvamından hafif katıcaysa son bardağa gerek yok.  Değilse son bardağı azar azar ekleyin kontrollü olarak. Kriterimiz mikser dönmekte zorlanacak kadar katı olmayan bir hamura ihtiyacımız var.
Mikseri karışımdan çıkarıp damla çikolataları ve cevizleri ekleyin. Kaşıkla karışıma yedirin. 1 yemek kaşığı tereyağıyla yağlanmış kare borcama karışım dökülür. Homojen dağılması için sağa sola sallanır.

Önceden ısıtılmış 180derece fırında 35 dk kadar pişirilir.
Kapağı ilk yarım saat hiç açmayın! Kürdanı saplayıp çıkarın. İçi hamursa anlarsınız zaten. Üzeri çatlayınca fırından çıkarıp soğumaya bırakılır. Hemen kesmeye kalkmayın dağılır.

PÜF NOKTASI: Ben genelde 20 x20 lik kare borcamda pişiriyorum. İçini yumuşak sevdiğim için. Yüksek 9 parça çıkıyor bir kalıptan.
İsterseniz dikdörtgen tepside yapın. Daha kıtır olur üzeri. Daha ince olacağı için klasik brownie elde edersiniz. Zevkinize kalmış:)))))

AFİYET OLSUNNNNNN! YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYINNNNN!

Yorumlar

Popüler Yayınlar